Zo stijf als een plank, moet je het maar voor lief nemen?

Bodybalance

Naarmate je ouder wordt, word je stijver

Vanaf je 30e gaan allerlei processen in je lichaam achteruit. We worden gelukkig steeds wijzer op dat vlak en met name in de betere fitnesscentra wordt deze kennis verspreid. Er treden veranderingen op in je gewrichten, kraakbeen en bindweefsel. Door al deze veranderingen wordt onder andere je bewegingsbereik beperkt. En ja, door al deze ontwikkelingen worden we stijver.

Door te blijven sporten heb ik de processen toch wat kunnen remmen, dacht ik…

Poeh wat ben ik mij de afgelopen week 2 keer tegengekomen tijdens een BODYBALANCE les. Vorige week zaterdag kon ik in de Ziggo Dome nog wat verbloemen door zo nu en dan foto’s te maken van mijn vrouw Nicole, maar afgelopen dinsdag werd ik aan een stuk geconfronteerd met mijn tekortkomingen. Ik voelde me zo nu en dan een beginner in sport en voelde überhaupt weer heel even wat beginners voelen.

BODYBALANCE maakt je absoluut beweeglijker en minder stijf

Het voelt echter goed. Mijn pijnlijke plekken, knie en elleboog, protesteren zo nu en dan, maar ik krijg eerder de indruk dat het ontlast. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe met name deze plekken over een paar weken aanvoelen. De BODYBALANCE wordt voor mij een blijvertje. Het doet zoveel meer dan mij beweeglijker maken. Even een momentje van ‘rust’ naast de confrontatie van ongemak;-)

bodybalance

Heel veel mensen kunnen baat hebben bij deze les. Het is absoluut een uitdaging. Vooral wanneer je bepaalde tekortkomingen hebt of bij allerlei ziektebeelden, zoals reuma, fibromyalgie, rugklachten etc. Het is vooral een ECHT moment voor jezelf.

 • Weg uit de dagelijkse sleur
 • Genieten van het moment en van de mooie muziek
 • Ontstressen
 • Energie opbouwen

Dit ene uurtje in de week geeft zoveel voordelen! En ja, eigenlijk zou je veel vaker moeten bewegen (minimale beweegnorm), maar ergens moet je beginnen.

Bodybalance, zo stijf als een plank

Ik daag jou uit, om naast mij in de les te staan of liggen

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Loop jij ook tegen tekortkomingen aan, maar zou je daar heel graag wat aan willen doen? Ik zou zeggen: “Probeer het een keer uit!” Wat is nu een uurtje in je leven met de wetenschap, dat het misschien wel een hele verandering in je lijf kan bewerkstelligen. Ik daag jou uit om naast mij in de les te komen staan. Wanneer kun jij?

Je voelt je na een paar weken al minder stijf

Het is aan jou of je er iets aan wilt doen! Het gaat echter echt snel en na een paar weken voel je je al een stuk flexibeler. Wij zeggen vaak: “Geef jezelf 3 keer de kans om het echt te ervaren.” En als je doorzet, voel je je steeds:

 • energieker
 • fitter
 • minder tekortkomingen
 • heb je een momentje voor jezelf
 • even weg uit de sleur
 • even genieten
 • en je voelt je een stuk minder stijf:-)

Spring in je trainings-outfit en trek je stoute (sport) schoenen aan

Heb ik je weten te overtuigen en wil je jezelf de ervaringen gunnen? Ga naar onze website om een afspraak te maken, of bel ons gelijk: 045-5455222.

Nicole en ik genieten elke dag weer over alle positieve veranderingen die er plaatsvinden bij tal van onze leden. Wil jij daar ook bij horen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *