Kayleigh Bellen: Van couchpotato naar sportkanon

lesmills grit gritstrength notimeforaverage

Alles is mogelijk, zolang je het maar graag genoeg wilt!

Het is zaterdag 17 september 2016, halfacht in de avond. Moe maar voldaan zit ik op de bank. Terugblikkend op een lange, vermoeiende, maar oh zo leuke en leerzame dag. Vandaag heb ik de tweede opleidingsdag van de module Les Mills BodyPump afgerond. Én met succes. Een tikkeltje trots mag ik mededelen dat ik ook dit (tijdelijk) certificaat binnen heb geharkt. De tweede in een periode van vier weken, en dit als newbie van De Toekomst. Benieuwd welke nog? Ga ik je zo vertellen! Eerst wil ik je even mee terug in de tijd nemen.

Mijn begin? Een ongestructureerde levensstijl

Terug naar begin 2015. Veel affiniteit voor sport c.q. fitness had ik destijds niet, totaal niet zelfs. Al ruim een jaar had ik een abonnement bij Basic Fit, meer voor het idee eigenlijk. Kon ik tenminste zeggen dat ik aan fitness deed als mensen vroegen of ik aan sport deed. Moodswings, dat had ik. Of eerder leefstijlswings. Op het ene moment was ik het gezondste mens op aarde en ging ik vlijtig naar de sportschool en op het andere moment vond ik bankhangen aantrekkelijker dan bankdrukken. Een tuut chips en een pak ice tea ontbraken hierbij zeker niet. Een structuur zat niet in mijn levensstijl.

Een paar dagen na carnaval ging ik langs bij mijn oom in Arnhem, die ik alweer een tijdje niet gezien had. Eerlijk als hij is, vroeg hij:

Ben je iets bijgekomen?

Auwtsj, pijnlijk maar waar. Dat het bier en de dönerkebab mij gesmaakt had tijdens carnaval, was blijkbaar duidelijk zichtbaar en ook wel toe te kennen aan mijn steeds strakker wordende broeken (huh?). Niet te spreken over de dubbele kin die plots tevoorschijn kwam als ik mijn frontcamera opende op mijn iPhone. Oké, eerlijk is eerlijk, dit kwam niet alleen door een paar dagen onbezorgd carnaval vieren, dit was ‘de bekende druppel’.

Ik vond dat het tijd was voor verandering

Maar hoe? Niet meer snoepen, geen frisdrank meer drinken en sporten! Dus daar ging ik, vol goede moed naar Basic Fit, mezelf het licht uit de ogen rennen op de loopband, gevolgd door de crosstrainer, de fiets enzovoorts. Soms wat krachttraining, of ja, iets wat daarop moest lijken. Maar vooral cardio, want dat was hoe je deed afvallen, toch?

En toen was het maandag 27 april 2015, mijn eerste stagedag bij Sport & Leefstijlclub De Toekomst. Een tweedejaars stage, met de focus op marketing. In mijn dagelijks leven studeer ik namelijk Commercieel Management. Huh, geen sport opleiding? Nee, ik zei toch dat ik geen affiniteit had met sport. Beetje opletten hè!

Goed, op die beruchte dag besefte ik nog niet dat deze stageperiode een omslag zou zijn in mijn leven. Vooroordelen had ik in ieder geval wel. Groepslessen? wat schattig! Dat doe ik wel even! Biggest mistake ever. Na mijn eerste les BodyPump kon ik – in het kader van ‘Karma is a bitch’ – twee dagen niet meer lopen van de spierpijn.  Ja, ook ik ben zo begonnen. En in het begin kon ik wel janken van die spierpijn, maar je gaat ervan houden, echt waar. Als ik tegenwoordig zeg dat ik spierpijn fijne pijn vind, dan meen ik dat. Voor mij de bevestiging dat ik weer het beste uit mezelf gehaald heb.

En zo begon de sportverslaving

Ik begon nieuwsgieriger te worden. Naar andere groepslessen, naar beweging, maar ook naar een gezonde leefstijl in het algemeen. De basis. Ik ging verschillende trainingen en groepslessen proberen. Meer trainen, zwaarder trainen, beter trainen. Het werd een soort verslaving, maar dan een goede. Tussendoor veel gelezen over voeding en beweging, en daarnaast goede gesprekken gehad met onder andere Rob en Nicole die veel kennis en expertise hebben van dit vak. Ik wilde meer en meer leren.

En ik leer nog steeds, iedere dag. Waar ik voorheen de leefstijlswings had, kan ik nu zeggen dat ik een vrij gestructureerde en gezonde levensstijl heb. Major key: vind een goede balans tussen cardio, krachttraining en het allerbelangrijkst: voeding! Abs are made in the kitchen… En dat betekent niet dat ik je nooit meer een glas wijn mag drinken of frieten mag eten.  Het betekent dat je bewust moet zijn van je levensstijl. Een goede (gezonde) basis, met af en toe een cheatmeal. Moet kunnen toch?

Of ik instructeur wil worden?

Toen het moment dat Rob en Nicole mij de vraag stelde:

Kayleigh, je beweegt goed, je bent enthousiast, je pikt dingen snel op. Zou jij het wat vinden om de Pump te geven?

Ik hoor het ze nog zo zeggen. Positief verrast, dit had ik nooit verwacht. Maar goed, waarom niet? Ik ben iemand die van uitdagingen houd en hey de sportverslaving was er toch al. Hoe mooi zou het zijn als ik mijn passie en enthousiasme ook kon overbrengen bij anderen?

Ik begon als ‘shadow’ bij de Pump op woensdagavond bij Rob, ging langzaam maar zeker zelf nummertjes geven en kijk nu. 17 september 2016. Net het tijdelijk certificaat BodyPump behaald. En ik zou je nog vertellen welk certificaat ik ook behaald had, klopt. Dat kan er maar 1 zijn: Les Mills Grit. Mijn lievelings. Grit is een high intensity interval training (HIIT). Maar hierover zal ik je meer vertellen in een volgende blog.

lesmills grit pylo strength

Conclusie: YES YOU CAN!

Yes you can, écht. Alles is mogelijk, zolang je het maar graag genoeg wilt en er hard genoeg voor werkt. Het is dan ook niet gek dat mijn motto luidt:

Waar een wil is, is een weg.

En ik ben er nog niet, geloof me. Bij iedere les die ik geef, probeer ik beter en beter te worden. Niet alleen voor mezelf, maar ook om voor jou het voorbeeld te kunnen zijn. Inspireren en geïnspireerd worden, daar gaat het om in deze branche. Mijn tip aan jou is om te doen wat je het allerleukste vindt. Passie. Geloof in jezelf. Set goals and smash them. BOOM!

O ja, uitdaging. Kom jij een keer meeknallen in mijn Pump- of Gritles? Als je durft.. 😉
Wanneer? Check hier het lesrooster.

lesmills grit gritstrength notimeforaverage

Tot de volgende!

Kayleigh

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *